2011. július 13., szerda

Újabb játékajánló



Ez a kép kisfiam Énkönyvének egyik oldala, melyben kedvenc játékait gyűjtöttük össze. Pacman-ről már írtam, most a másik két nagy kedvenc, a kanoodle (hivatalos nevén Lonpos 101 IQ Puzzler) és az addictaball lelőhelyét szeretném megosztani az okos játékok iránt érdeklődő gyerekek szüleivel.

A 2D-ben téglalap, 3D-ben piramis építő legelőször nem kis fejtörést okozott, ugyanis egyik nap kisfiam hirtelen odajött hozzám és azt mondta: Anya kérek kanoodle-t. Persze nem értettük mit szeretne, ezért végül azt találtuk ki, hogy írja le mit mondott, ő pedig szép nagy nyomtatott betűkkel le is írta. Ez alapján már rá tudtam keresni a neten és találam róla fotót, majd végül nem tudom hogyan, de sikerült rájönni a magyar nevére is a dolognak. Innentől kezdve már nem volt nehéz megtalálni az üzletet ahol árulják. Egyik lelőhelye a Compaya ahol mindenféle logikai játékokat árulnak.

Másik nagy kedvenc, az addictaball igazából nem is a miénk (bár Beni teljesen magáénak érzi), hanem egy kedves jóbaráté aki szerencsére szívesen kölcsönadja a „labdát”. Már gondolkodtam rajta, hogy legyen belőle saját is, többek között a Bookline oldalán is megrendelhető. Egyébként olyan labdáról van szó, aminek a belsejében golyópálya található. Persze a golyóvezetésben én messze nem vagyok olyan ügyes, mint a gyerek.

És végül egy segítségkérés... A tolóspuzzle-el megjártam, a mai modern játékboltok nem ismerik. Ha valakinek (nálunk szintén egyik barátunknak) régről van a háznál és nem igazán tetszik a kép amit ábrázol az átalakítás kis acetonnal és alkoholos filccel könnyen megoldható. Retro játékokat áruló bolban még nem jártam, de majd megpróbálom. Ha valaki tudja hol szerezhető be szívesen veszem az infót.

4 megjegyzés:

  1. A tologatós puzzle számos változatának lelőhelye a Játékszerek Anno webáruháza. http://www.jatekanno.hu/?t=sd&code=646780

    VálaszTörlés
  2. Köszi!!! :) megyek is vásárolni nemsokára.

    VálaszTörlés
  3. A lépcsőjáró nekünk is kedvencünk volt, amíg össze nem gabalyodott.

    VálaszTörlés