2013. április 5., péntek

Új szülőképzés - Fogódzó Plusz

A Fogódzó képzést már nagyon sokan ismerik, hiszen kidolgozása, 2008 óta már közel 400 szülőnek nyújtott segítséget. Most újabb képzéssel színesedik a paletta, a MOZAIK Egyesület pályázata révén egy a Fogódzóra épülő gyakorlatiasabb tudást nyújtó szülőtréning került kidolgozásra.

A Fogódzó Plusz fő témakörei az autizmus szempontú akadálymentesítés és a viselkedésproblémák kezelése. Előbbi során a struktúra, előrejelzés, vizuális támogatás szerepét és fontosságát, megvalósításának módjait mutatják be a képzők, az utóbbi kapcsán pedig a résztvevőknek lehetőségük nyílik begyakorolni a viselkedés elemzését. Ez azért is nagyon fontos, mert egy nem kívánt viselkedést abban az esetben tudunk hatékonyan módosítani, ha megértettük kialakulásának okait.

A képzést a Fogódzóhoz hasonlóan neves autizmus szakember és tapasztalat (mentor)szülő páros tartja. A pályázat révén a szülőtréningnek nem csupán a tananyaga készült el, hanem három alkalommal lebonyolításra is került, Egerben és két fővárosi helyszínen.Bízunk benne, hogy hamarosan ismét lehetőség nyílik újabb tréninget indítani az érdeklődők számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése